UK – update over het “Goods Vehicle Movement Service (GVMS) – Goods Movement Reference (GMR)”

Alle vervoerders die het VK in- of uitreizen via een haven moeten zich bij de GVMS registreren om hun goederen door de douane te krijgen. Het ATA-carnetnummer moet worden ingevuld in het veld “Declaration Reference” van de GVMS-aangifte.

GMR-referenties zijn vereist voor persoonlijke en bedrijfsvoertuigen die Carnet-goederen vervoeren zowel voor reizen naar het VK als voor terugkeer uit het VK.

Voor vrachtgoederen vervoerd door een expediteur moet het GMR verkregen door de expediteur.

Houders die de goederen zelf vervoeren in persoonlijke of bedrijfsvoertuigen, kunnen contact opnemen met de London Chamber of Commerce and Industrie (LCCI) om de GMR-referentie te verkrijgen via de volgende link https://www.londonchamber.co.uk/international-trade/trade-documentation/customs-declarations/gmr-service-request/

Personenauto’s en bestelwagens die via de Calais Euroshuttle naar het VK reizen, moeten naar de vrachtterminal om hun carnet te laten afstempelen, aangezien de Franse douane geen infrastructuur heeft om het carnet bij de passagiersterminal te verwerken (voor toegang tot de vrachtterminal is een GMR nodig)”.

Was this helpful?

0 / 0

Een reactie achterlaten 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *