Het ATA-carnet: om vlot en intelligent te prospecteren buiten Europa

Een ATA-carnet beperkt het oponthoud en de administratieve rompslomp bij tijdelijke invoer tot een minimum. Neemt u deel aan een beurs, wilt u prototypes presenteren aan een potentiële klant of vervoert u professionele tools? Met één enkel document kunt u naar alle ATA-landen reizen dankzij één enkele internationaal geldige garantie.

Het ATA-carnet is een echt paspoort voor uw goederen en zal uw leven  een stuk eenvoudiger maken.

Ten eerste wordt uw doorgang door de douane eenvoudiger, aangezien een hele reeks gegevens die u mogelijk gevraagd wordt te verstrekken, in één enkel document wordt vastgelegd. Ten tweede wordt het ook sneller, dankzij de afschaffing van een reeks administratieve procedures, zowel bij de invoer als bij de wederuitvoer.

Het ATA-carnet is ook voordeliger. Het vervangt immers alle individuele waarborgen die u in elk bezocht land zou moeten nemen door één internationaal geldende waarborg. Tot slot loopt u met een ATA-carnet minder risico, zonder de moeilijkheden die zich kunnen voordoen wanneer u de borg die bij binnenkomst in een land is gestort, wilt terugkrijgen.

Om u te helpen bieden we een handleiding in PDF-formaat.

Een video laat u verschillende attentiepunten zien.

Aarzel niet om contact op te nemen met de Kamer van Koophandel in uw regio, die uw vragen graag zal beantwoorden. Goede reis!

Was this helpful?

0 / 0

Een reactie achterlaten 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *